26/04/2024

De code 95-overeenkomst

Als bedrijf opererend in de logistieke sector ben je ongetwijfeld bekend met Code 95 - de verplichte nascholing die professionele chauffeurs in Nederland moeten volgen. Het is echter niet alleen van belang om ervoor te zorgen dat je chauffeurs aan deze eis voldoen, maar ook om de afspraken rondom Code 95 duidelijk en rechtsgeldig vast te leggen. Dit is waar een Code 95-overeenkomst een uitkomst kan bieden.
25/04/2024

Het belang van efficiënt certificeringsbeheer: Optimaliseer je certificeringsproces met Opleidingsplatform

Certificeringen zijn de ruggengraat van vele bedrijven, vooral in sectoren zoals de logistiek, gezondheidszorg en de bouw. Ze garanderen dat medewerkers over de nodige vaardigheden en kennis beschikken om veilig en effectief te werken. Echter, het beheren van deze certificeringen kan een tijdrovende en complexe taak zijn, vooral voor organisaties met veel werknemers en diverse certificeringsvereisten. Gelukkig biedt efficiënt certificeringsbeheer een oplossing die niet alleen tijd bespaart, maar ook inzicht biedt in de certificeringsbehoeften.
25/04/2024

Opleidingsplatform: Efficiënt opleidingsbeheer voor transport en logistiek

Als bedrijf in de transport- en logistieke sector sta je voor de uitdaging om je medewerkers te voorzien van de juiste opleidingen en certificeringen. Dit is niet alleen van invloed op de betrouwbaarheid van de planning en capaciteit, maar ook op de veiligheid en betrouwbaarheid van je bedrijfsactiviteiten. En ook voor het voldoen aan wettelijke vereisten en het behouden van concurrentievoordeel. In een complexe en snel veranderende omgeving kan het beheren van dit proces een uitdaging zijn. Vooral als je te maken hebt met verspreide teams en een divers scala aan opleidingsbehoeften. Gelukkig biedt certificering management software een oplossing die zowel bedrijven in de transport en logistiek als opleiders aanzienlijke voordelen biedt.
25/04/2024

Veiligheid voorop: Hoe de werelddag voor veiligheid en gezondheid op het werk ons herinnert aan het belang van logistieke trainingen en certificeringen

Op de werelddag voor veiligheid en gezondheid op het werk staan we stil bij het belang van een veilige en gezonde werkomgeving. Deze dag dient als een herinnering aan het belang van voortdurende educatie en certificering voor de veiligheid op de werkvloer, vooral in de dynamische logistieke sector. Opleidingsplatform speelt hierin een unieke rol; door te fungeren als de essentiële brug tussen opleiders en logistieke bedrijven maken wij het voor bedrijven gemakkelijker dan ooit om hun werknemers de juiste opleidingen te laten volgen. Essentieel voor het onderhoud van zowel veiligheid als competentie op de werkvloer.
25/04/2024

Optimale nascholingsregistratie voor transportbedrijven

In de transportsector is naleving van de wettelijke voorschriften van het grootste belang. Dit geldt met name voor de nascholingsvereisten, zoals Code 95, voor professionele chauffeurs. Het registreren van nascholing is niet alleen een verplichting, maar speelt ook een cruciale rol in het waarborgen van veiligheid en het verbeteren van de competenties van chauffeurs. Hier lees je waarom een nauwkeurige nascholingsregistratie zo belangrijk is.
24/04/2024

Hoe je Code 95-registratie slim en efficiënt aanpakt

Code 95, een cruciale certificering voor professionele vrachtwagenchauffeurs in de EU, is meer dan alleen een plicht; het weerspiegeld vakbekwaamheid en professionaliteit. Het nauwkeurig bijhouden van Code 95-nascholingsuren is van uiterst belang om te garanderen dat je aan de vereisten blijft voldoen en dat je vrachtwagenchauffeurs doeltreffend worden opgeleid. In dit artikel duiken we in de wereld van Code 95-registratie en delen we enkele handige tips om dit proces slimmer en efficiënter te maken.
24/04/2024

Code 95 voltooid: Wat nu?

Je Code 95 is voltooid, nu is het tijd om de vruchten te plukken van je inspanningen. Bewaar je certificaten, deel je prestatie met je werkgever, blijf leren en ontwikkel jezelf verder als chauffeur. Je hebt een belangrijke mijlpaal bereikt, maar de weg naar veilig en vaardig chauffeurschap gaat onverminderd door. Veel succes!
24/04/2024

Nascholing voor beroepschauffeurs

Stel je voor: je hebt je rijbewijs al jaren en je bent een ervaren beroepschauffeur. Je denkt misschien dat je alles weet wat er te weten valt over autorijden. Maar wist je dat er nog een essentieel onderdeel van je rijbewijs is waar je misschien niet aan hebt gedacht? We hebben het over Code 95, en hier lees je waarom je deze zou moeten bijschrijven.