11/01/2024

De Weerd Transportopleidingen

In de wereld van nu, waar dagelijks duizenden goederen via de weg worden vervoerd, is het ongelooflijk belangrijk om als logistiek bedrijf je zaken goed op orde te hebben. Wanneer loopt van welke chauffeur zijn Code 95 af? Wie moet wanneer zijn BHV-cursus verfrissen? Is het heftruckcertificaat of de ADR-vergunning nog geldig?
05/01/2024

Opleidingsbehoeften van je personeel managen is eenvoudiger dan je denkt

‘Welke medewerkers moeten dit jaar eigenlijk hun VCA vernieuwen?’ ‘Daar heb ik een excelletje voor, ik zoek het even op.’ ‘Past dat wel binnen de forecast van het opleidingsbudget?’ ‘Moet ik even uitzoeken.’ ‘Nog een vraagje: botst dat dan niet met de drukke periodes die we elk jaar hebben?’ ‘Eh, ik denk het niet. Kom ik op terug.‘ Zomaar een discussie zoals die kan voorkomen op een HR-afdeling over opleidingen
14/11/2023

Keolis

Het Opleidingsplatform is heel handig om snel inzicht te krijgen in wanneer de code 95 van onze chauffeurs afloopt. Iedereen moet elke 5 jaar de code 95-aantekening op zijn of haar rijbewijs verlengen. Daarvoor moeten onze chauffeurs 35 uur cursus volgen. Deze plannen we in de tool samen met E&R Opleidingen. Die 35 uur kun je over 5 jaar verdelen, maar ook in korte tijd doen. Als de code 95 maar niet verloopt, want dan kun je als chauffeur niet meer beroepsmatig rijden.”